A-tým zvládl pátý zápas a zítra může sérii s MVILem ukončit!

   Lázók
  20.03.19 12:38

Velmi důležitý, pátý zápas série 1. kola play-down mezi A-týmem a MVILem Ostrava se odehrál včera na naší palubovce. A-tým měl od úvodních minut výrazně navrch a jen díky střelecké nemohoucnosti nebylo rozhodnuto již po první třetině. Nicméně jedna střela si cestu za záda gólmana Kořínka přeci jen našla, to se prosadil, nejlepší a nejrychlejší hráč na hřišti, Marcel Jakubec.

Také ve druhé části byli naši borci aktivnější, ale MVIL přeci jen hru vyrovnal. Odměnou mu bylo vyrovnání v přesilové hře, kdy se prosadil přesnou ranou Michal Sládek. Vyrovnaný stav však netrval dlouho. Za minutu a 13 sekund napřáhl od půlky Bohdan Kopelec, jehož střelu tečoval do brány Tomáš Daniš. Hosté mohli srovnat v závěru třetiny, kdy měli k dispozici další přesilovou hru, kterou však nevyužili, a tak trestaly Petrovice. Jan Daubner našel dlouhou přihrávkou o mantinel Petra Kašpara, který nádhernou ranou z úhlu na přední tyči nachytal Vojtěcha Kořínka.

Ve třetí části si šance vytvářely oba celky, ale branka již nepadla. A-tým, i přes závěrečnou power-play ostravských, vedení 3:1 udržel a připsal si důležitý bod v sérii. Ta se nyní za stavu 3:2 přesouvá k šestému utkání, které začíná ve čtvrtek 21.3. ve 20:00, na ČPP Aréně v Ostravě.