1. a 2. kolo Národní ligy- sezóna 2023/2024

   Vlčková
  17.09.23 14:35

Přichází září a s ním i dlouho očekávaná nová sezóna Českého florbalu. Zápasy začaly jak v superlize, tak v Národní lize, a náš A-tým se proto mohl opět vrátit na hřiště.

V prvním zápase jsme vyjeli do Křenovic, kde sídlí klub Aligators Klobouky. Začátek utkání jsme byli dominantním týmem na hřišti. Poté, co se nám ale nedařilo pokořit domácího brankáře, polevili jsme a do vedení se dostal tým domácích. První gól zápasu padl až v 18. minutě, kdy se trefoval hráč Aligators Roman Chovan.

Druhá třetina začala a my jsme se okamžitě chopili míčku. Hráli jsme v rychlém tempu, ten, kdo skóroval, byl ale opět soupeř. Za stavu 2:0 jsme se konečně také prosadili. První gól našeho týmu vstřelil hráč Roman Oborák. Na další gól jsme nemuseli dlouho čekat. Oborák se opět prosazoval, ale tentokrát pouze asistoval, gól totiž střílel Chvastek. Neustálé akce obou celků zaručovali kvalitní podívanou pro diváky. V čase 32:37 jsme se poprvé dostali do vedení. Na 3:2 nás dostala střela Oboráka. Do konce třetiny se nám podařilo už jenom dvakrát trefit tyč a nechat se vyloučit na 2 minuty za hrubost.

V začátku poslední periody stále pokračovalo vyloučení našeho hráče. Zanedlouho jsme se ale mohli vrátit do plného počtu a mohli zahájit protiútok. Bohužel jsme po pěti minutách museli opět do oslabení. Tentokrát se nám ho už ale nepodařilo ubránit. Vyrovnaný stav trval pouze 12 vteřin, poté se trefoval Firda a my jsme opět vedli. Domácí brankář předváděl skvělé zákroky, proto se nám nepodařilo utéct na rozdíl dvou branek. Naopak soupeř opět vyrovnával. V 49. minutě utkání byl tak stav srovnaný, 4:4. Následovaly tři rychlé střely ze strany našeho A-týmu, ani jedna ale nepadla do soupeřovy brány. S blížícím se koncem se tempo razantně zvýšilo, z čehož těžili domácí, kteří nám utekli do vedení. Firda ale pět minut před koncem opět skóroval, a muselo se tak jít do prodloužení.

Na míčku začínali hosté a my jsme bohužel neměli šanci ani jedné střely. Po 46. sekundách prodloužení domácí hráč Zouhar vstřelil gól a byl konec.

První zápas této sezóny jsme tak prohráli v prodloužení. Odváželi jsme si ale aspoň jeden bod, a tak nezačínáme s nulou v tabulce.

 

 

 

První domácí utkání sezóny 2023/2024 se konalo už následující sobotu, kdy do Petrovic zavítal tým z nedaleké Opavy.

Stejně, jako v minulém zápase, jsme první třetinu začali velmi dobře a na hřišti dominovali. Diváci mohli vidět hned několik krásných akcí na straně našeho A-týmu. Měli jsme hodně povedených střel, vyznamenal se ale i brankář Kulla. Skóre utkání se podařilo otevřít Horákovi, který vymetl přední roh soupeřovy brány. Chvastek poté vybojoval trestné střílení, to ale Oborák neproměnil.

Druhá třetina nezačala vůbec dobře. Okamžitě po úvodní buly jsme si nechali dát gól. Soupeř tak vyrovnával a zanedlouho se navíc dostal do gólového vedení. To nás dostalo do rozpaků a nepředváděli jsme zdaleka tak dobrý výkon, jako v předchozí třetině. Hostující hráč Terez poté fauloval, my jsme využili přesilovky a bylo opět vyrovnáno. Oborák se následně velmi šikovně ocitl před prázdnou bránu a střílel na 3:2. Do dvoubrankového vedení nás posunul Morcinek. V 33. minutě faulovali dokonce dva naši hráči a my se tak ocitli v oslabení 3 na 5. Opava naštěstí pro nás vůbec nevěděla, jak prostřelit gólmana Kullu a ten, kdo nakonec skóroval, byl domácí Chvastek.

Poslední část utkání jsme začínali s krásným vedením 5:2. Hned po 30.vteřinách se ale Opavě přece jen podařilo Kullu překonat, a tak snižovali jejich ztrátu na dva body. Jako by to v minulé třetině nestačilo, znovu jsme se ocitli v oslabení 3 na 5. Tentokrát už jsme ale neměli tolik štěstí a soupeř Přesilovky využil. V 43. minutě utkání jsme vedli už pouze o jeden gól. Atmosféra na hřišti se malinko přiostřovala a Chvastkovi se dokonce podařilo vybojovat faul. Přesilovky jsme ale nevyužili, naopak skóroval soupeř. Sedm minut do konce tak na výsledkové tabuli svítila remíza 5:5. Výhru si z tohoto zápasu odnášíme díky Firdovi, který vstřelil rozhodující branku.

Důležité body jsme si tedy nakonec připsali my, závěr utkání byl ale, jak říká trenér Vlček, zbytečně nervózní. Doufáme, že nová sezóna přinese řadu dalších vítězství a zajímavých zápasů. Na další se můžeme těšit opět za týden.