3. a 4. kolo Národní ligy

   Vlčková
  01.10.23 22:32

V sobotu 23.9. A-tým vyrazil na další výjezdní utkání, tentokrát do Přerova.

Do utkáni jsme vstoupili velmi dobře, již od prvních momentů jsme drželi míček pod  kontrolou a udávali tempo hry.  Z našeho snažení tak zanedlouho mohl těžit Chvastek, který svým gólem otevíral skóre zápasu. Rychlý spád začátku úvodní třetiny ale záhy polevil, hra se přelévala ze strany na stranu a ani my, ani domácí Přerov nepředváděl úplně ukázkový florbal. Krátce před koncem třetiny jsme po vyloučení Firdy museli do oslabení.

Hra v oslabení pokračovala i na začátku druhé periody, navíc jsme byli vyloučení ještě jednou, tentokrát za špatné střídání. Hra 5 na 3 naštěstí pro nás, trvala pouze 10 sekund, stále jsme ale oproti Přerovu strádali o jednoho hráče. Domací však nevyužili dlouhou přesilovku, my jsme se naopak stihli vzpamatovat a opět začali atakovat soupeřovu bránu. Ve 29. minutě zápasu byl ale stav vyrovnán na 1:1. Naše odpověď přišla už v následující minutě a vedení jsme si tak vzali opět do svých rukou. Aby tomu ale nebylo málo, následovalo třetí vyloučení na naší straně. Velmi dobře zvládnuté oslabení nás navnadilo a tak jsme opět začali odstřelovat soupeřova brankáře. Flašarovi se nakonec povedlo skórovat, před začátkem poslední části jsme tak vedli 3:1.

Třetí třetina byla plná emocí a tvrdých soubojů. Soupeř se marně snažil prolomit naši obranu, ale ta nepolevovala, stále jsme si tak drželi vedení o dvě branky. Čtvrté vyloučení v řade patřilo opět našemu hráči. Přerov ale znovu přesilovky nevyužil. Faul domácího hráče Pavliče nám poté zajistil také aspoň jednu přesilovku, ale ani my jsme v tomto zápase výhody nevyužili. Domácí se v poslední minutě ještě uchýlili ke hře bez brankáře, Horák tak mohl navyšovat do prázdné brány, čímž upravil konečné skóre na 1:4.

Úspěšně se teda zatím držíme na vítězné vlně a odvážíme si domů další tři body.

 

Sobotní utkání odstartovalo opět u nás na petrovické hale v 17:00.

První buly zápasu získali hosté, tedy hráči týmu Zlín Lions. Mančaft, který však otevíral skóre utkání, jsme byli my a to hned po prvních 90. odehraných sekundách. Hra dále pokračovala v rychlém tempu tak, jak jsme od běhavého soupeře očekávali. Na 2:0 jsme Zlínu utekli díky střele Oboráka. Hosté však záhy snížili ztrátu opět na jeden gól. Ke konci úvodní třetiny jsme polevili a to se podepsalo i na výsledku. I přesto, že brankář Pavel Kulla nás v bráně statečně držel, z vedení 2:1 se během posledních 5. minut stala ztráta 2:3. Do další třetiny jsme se tak museli vzpamatovat a začít předvádět to, co v úvodu utkání.

A to se naštěstí i stalo. Tlak na bránu jsme vyvinuly prakticky okamžitě, střely však ne a ne spadnout do soupeřovy brány. 24. minuta zápasu nám přinesla přesilovou hru, tu jsme sice nevyužili, ale i přesto se nám poté začalo dařit. Kanonádu A-týmu zahájil Horák, minutu poté se trefoval Oborák. Dále se během 31. minuty trefovali další dva naši hráči Heiser a Kubiczek.  Po faulu domácího Michejdy jsme museli do oslabení, opět nás ale podržel brankář, a tak jsme po 2. ubráněných minutách opět skórovali. Na 7:3 dával Chvastek a vydařenou třetinu zakončil v přesilovce Oborák. Při odchodu do šatny tak na výsledkové tabuli svítilo krásné skóre 8:3.

Poslední třetina, jak říká domácí trenér Vlček, už vypadala všelijak, nikoli ale jako florbal. Soupeř fauloval a musel tak do oslabení, ve kterém jsme ale polevili, nechali Zlín utéct do brejku a skórovat. To nás ale probudilo, Firdovi se podařilo vstřelit gól a vrátit nám vedení pěti branek. Třetina pak pokračovala neustálou snahou Zlína zápas ještě otočit a naší výbornou obranou s občasným brejkem. Na 10:4 dával Raček. Zlín navyšoval na 10:5, my jsme ale velmi rychle odpovídali a měnili skóre na 11:5. Soupeř se v posledních 4 minutách uchýlil ke hře v 6ti. Jednou se jim to vyplatilo, gól na 11:6 jim však už 3 minuty do konce nebyl moc platný. Konečné skóre zápasu tak hovořilo jasně, další 3 body do tabulky patřili nám.

První měsíc sezóny 2023/24 se nám vydařil na výbornou. Zatím máme po 4. zápasech krásných 10 bodů a doufáme, že se nám bude stejně dařit i nadále.