3. a 4. kolo Národní Ligy mužů

   Vlčková
  02.10.22 7:10

V pořadí druhé domácí utkání nás čekalo v sobotu 24 září. Muži nastoupili proti náročnému soupeři S.K. PEMA Opava.

Hned v úvodu zápasu se hosté chopili míčku a skóvali z první střely.  My jsme tak strádali již od samotného začátku utkání a gólový náskok se nám až do konce nepovedlo dorovnat. Mezitím, co soupeř stihl do první poloviny úvodní třetiny dvakrát skórovat, nám padla dvě vyloučení. Pak jsme se ale mírně vzpamatovali a Daniel Flašar vstřelil naši první branku. Do šatny se tak po úvodní třetině šlo za stavu 1:2 a můžeme říct, že  ještě nebylo nic ztraceno.

Druhá třetina však byla zlomová. První jsme byli opět vyloučeni, čehož využili hosté, kteří zvýšili svůj náskok na dvě branky, a následně se domácímu Romanu Oborákovi nepodařilo proměnit trestné střílení. Smůla A-týmu pokračovala dál, hosté se prosadili běhen následujících minut hned dvakrát. V polovině utkání tak na tabuli svítil výsledek 1:5. Do konce třetiny se nám ještě dvakrát naskytla možnost zahrát si přesilovou. Ani jednou jsme ji však nevyužili.

Ve třetí třetině jsme se snažili jak to jen šlo snížit gólový náskok soupeře, ale jak napsal náš online komentátor ,, Domácí jsou sice více na míčku, ale bez zakončení je jim to na dvě věci “. Naopak se dvěmi brankami opět prosazovali hosté.  V 58. minutě se Homolovi podařilo vstřelit naši druhou a poslední branku tohoto utkání. Opava však rychle odpovídala a zápas končil smutným výsledkem 2:9.

 

Již následující sobotu muži vyrazili do Třebíče na zápas proti tamnímu celku Snipers Třebíč.

Skóre utkání otevírali domácí, tedy Třebíč. Našeho gólmana, Pavla Kulu, se jim podařilo překonat již po 4 minutách zápasu. I druhá branka utkání patřila domácím, my jsme jim však dvoubrankový náskok dlouho nenechali, jelikož v zápětí skóroval Jakub Nota. Na to ale  Snipers také rychle odpovídali, Jiří Suchomel se trefoval hned dvakrát a posunul domácí do tříbrankového vedení.  V závěru vyčerpávající první třetiny se ještě stihl prosadit Horák, skóre tak bylo po první dvacetiminutovce 2:4.

První vyloučení tohoto utkání přišlo na začátku druhé třetiny. A-tým měl možnost zahrát si přesilovou hru, kterou také využil a snížil tak náskok pouze na jednu branku.  V následující minutě padly hned další dva góly, a to jak na straně hostů, tak domácích.  V druhé části zápasu jsme začali více a více tlačit na míček a diktovat tempo utkání. Dorovnat skóre se nám podařilo v 28. minutě utkání, po střele Romana Oboráka. Před začátkem poslední periody ale ještě přišlo nepříjemné vyloučení Petra Kašpara za nesportovní chování.

Poslední třetina začínala za stavu 5:5, zdaleka tedy nebylo rozhodnuto, kdo si z dnešního utkání odnese zasloužené tři body.  První branku poslední periody jsme vstřelily my a poprvé v tomto utkání jsme se dostali do vedení. To jsme si ale bohužel nedokázali udržet. Třetí třetina skončila za stavu 6:6 a muselo se tak jít do prodloužení. Prodloužení se rozhodlo hned po 30 sekundách a to hned první střelou A-týmu, kterou vypustil Jakub Nota. Utkání tedy bylo rozhodnuto a my si z Třebíče odvážíme vydřené 2 body.