3. a 4. utkání Play down 1.ligy mužů

   Vlčková
  17.03.22 12:01

12.3. se konalo další utkání play down mezi našim A-týmem a soupeřem Slovanem Havířov. Zápas se tentokrát z petrovické haly přesunul do Havířova. Předchozí dvě utkání byly velmi vyrovnaná a to se nezměnilo ani v tomto případě.

Hned po první minutě zápasu nás svou trefou poslal do vedení Lukáš Homola. A-tým byl prvním gólem velmi motivován, a tak jsme v celé této třetině mohli vidět spoustu dalších gólových akcí. Skóre se nám ale bohužel už nepovedlo změnit,  třetinu jsme ukončili vedením 1:0. Po přestávce se nám náskok dokonce podařilo  zvýšit a to díky střele Daniela Flašara. Slovan však velmi rychle odpovídal a v polovině 2. třetiny jsme proto opět vedli  pouze o jednu branku.  Hostům se poté naskytla možnost trestného střílení, které proměnil, poněkud zvláštním způsobem, Matěj Erbs. Stav byl tedy vyrovnán. Následovala četná vyloučení na straně domácích. Petrovicím se podařilo vstřelit gól až v poslední, v pořadí třetí, přesilovce.

Vedení našeho A-týmu ale trvalo pouze do začátku poslední části. Byli jsme nuceni jít do oslabení, čehož ihned využíval Slovan. Richardu Klimkovi se také naskytla  možnost trestného střílení, které se mu  bohužel využít nepodařilo. Konec utkání byl neuvěřitelně vyrovnaný, góly padaly střídavě na obou stranách a napětí v hale by se tak dalo doslova krájet. Prvnímu se podařilo dostat do vedení Slovanu, Ondřej firma však zanedlouho vyrovnával. V 15. minutě 3. třetiny tak bylo skóre opět srovnané 4:4. Štěstí bohužel stálo na straně soupeře a my byli nuceni opět do oslabení. Michal Kozelský skórovala a poslal tak v závěru utkání soupeře do vedení. I přes velké snahy a hry bez brankáře se nám stav už vyrovnat nepovedlo. Třetí utkání Play down pro nás tedy také skončilo neúspěchem.

 

V neděli 13.3. se v Havířově odehrál  v pořadí  již čtvrtý zápas play-down první ligy mužů. Už před začátkem utkání to měl A-tým nahnuté. Stav série byl totiž 3:0 pro Slovan a k udržení soutěže jim tedy stačilo vyhrát pouze jediný zápas. Mužům tak nezbývala jiná možnost, než odejít z tohoto zápasu vítězně. To se jim naštěstí povedlo a série play-down tedy pokračuje za stavu 3:1 pro Havířov.

V první třetině jsme mohli vidět velmi vyrovnané výkony. Hra se přerušovala jen zřídka a šance byly na obou stranách hřiště.  V osmé minutě byl vyloučen náš hráč Jakub Nota. Toto oslabení jsme ale zdárně udrželi a po dvaceti minutách se tedy skóre zápasu stále drželo na dvou nulách.

Druhá třetina už byla gólově zajímavější. Jako první se v 2. minutě trefoval Jakub Češek čímž nás poslal do vedení. I přes to, že jsme byli v druhé periodě na hřišti aktivnější, další gól nepatřil nám, ale domácím. Bohužel to samé platilo i pro následující dvě branky, a soupeř nám tak odskočil na dvougólový náskok. Před koncem třetiny se ještě povedlo Ondřeji Firdovi snížit skóre na 2:3, nicméně do poslední třetiny jsme stejně šli se ztrátou jedné branky.

Brzo po začátku poslední dvacetiminutovky to pro nás vypadalo bledě. Hned v 2. minutě soupeř opět navyšoval a my jsme tak museli dohánět už dvoubrankový  rozdíl. To se nám naštěstí zdárně podařilo a po šedesáti minutách na tabuli svítilo skóre 4:4.  Opět , jako ve většině zápasů této série, se tedy muselo jít do prodloužení. To po pěti minutách ukončila Chvastkova vydařená střela, která se dostala až za záda gólmana Síkory a zajistila nám výhru.

Play down série se tedy opět přesouvá do Petrovic, na další zápase se můžete těšit tuto neděli 20.3. v 17:00.