5. a 6. kolo Národní ligy

   Vlčková
  15.10.23 19:19

První říjnový zápas muži odehráli v Třinci.

Utkání skvěle nastartoval Nota, který se prosadil hned z první šance. Hned od úvodu se tedy utkání odehrávalo ve vysokém tempu. A-tým neustále prověřoval domácího brankáře. Po faulu našeho hráče jsme museli do oslabení, to jsme ale zvládli na výbornou, jelikož jsme si v něm připsali hned dvě branky. První se opět trefoval Nota a zanedlouho na to Chvastek. Ve čtrnácté minutě si Třinec zahrál další přesilovku. Druhou šanci už domácí tým využil, a připsal si tak první gól. To jsme si ale nenechali líbit. Firda z první vymetl soupeřovu branku, výsledek tak byl opět s rozdílem tří branek 1:4.  Do konce této nabité třetiny padli ještě dva góly, a to na straně obou týmů.

Druhá třetina byla pro nás takřka ideální. Vstupovali jsme s náskokem tří branek 2:5. Nota se v tomto utkání urval ze řetězu, v 28. minutě střílel svůj již třetí gól. Dále se nám naskytla možnost trestného střílení, které jsme nevyužili. Z 37.minuty zápasu jsme ale vytěžili, co jsme mohli, vstřelily jsme hned další dvě branky a celkově jsme byli dominantním týmem na hřišti. Domácí Třinec si musel vzít oddechový čas, to jim ale moc nepomohlo, do konce druhé periody se totiž prosadil ještě Horák a Oborák. Za stavu 2:10 jsme se tedy odebrali do šatny připravit na závěrečnou část utkání.

Třetí třetina přinesla až zbytečně mnoho vyloučení, jediný, kdo skóroval, byl domácí Třinec. Náskok, který jsme si ale za dvě předchozí třetiny vybudovali se soupeři nepodařilo dohnat, a to i přesto, že měli šanci hrát hned tři přesilovky.

Závěrečný výsledek 4:10 tak hovořil jasně. Od začátku jsme byli lepším týmem, a to se také nakonec ukázalo. Ze zápasu si odvážíme tři body a v celo-ligové tabulce se tak stále nacházíme na prvním místě.

Sobota 14.10 přinesla další domácí zápas. Do Petrovic tentokrát přijel tým ze Šumperka.

První třetina začala špatně. Hned 40. sekund po úvodní buly jsme udělali chybu v rozehrávce, z čehož soupeř vytěžil první gól utkání.  Třetina poté pokračovala vyrovnaně, oba týmy se střídali na míčku. Chvastek si v 10. minutě utkání hezky našel Češka, který střílel první gól A-týmu. Další chybná rozehrávka nás opět stála gól v prospěch soupeře. Ze dvou chyb jsme se ale rychle poučili a začali být více na míčku. Po faulu soupeře jsme šli do přesilovky, ze které se nám podařilo skórovat a opět vyrovnat skóre na 2:2.

Druhá třetina byla v úvodu velmi pomalá. Muži se těžce vyrovnávali s náročným soupeřem. Měli jsme mnoho šancí, ale žádnou jsme neproměnili v gól. Do vedení nás dostal Firda, který o tyčku dostal míček za záda hostujícího brankáře. Gólový náskok nám poté zachránil Nota, který ubránil soupeřův úniku 3 na 1. Druhou třetinu jsme tak skončili ve vedení 3:2.

Poslední perioda utkání pokračovala v podobném duchu jako ta předchozí. Oba týmy se střídali na míčku, na obou stranách se výborně bránilo a žádná střela se tedy nedostala do brány. Ve 49. minutě utkání jsme šli do oslabení, které jsme úspěšně ubránili. Na 4:2 se následně trefoval Kubiczek, což nás nakoplo a v zápětí skóroval také Firda. 5 minut do konce jsme tak vedli o tři branky. Hosté si vybrali oddechový čas a následovala hra v šesti. Ze soupeřovi power play jsme ale čerpali my, do prázdné brány střílel Oborák. Hosté se poté v čase 59:45 ještě jednou trefili, ale následujících 15 vteřin už jsme si výhru zvládli ubránit.

Náročné utkání tak skončilo výsledkem 6:3 a muži připisují již pátou výhru v řadě. Držíme se zatím na vítězné vlně, která doufám, bude ještě nějakou dobu pokračovat.