7. a 8. kolo Národní ligy mužů

   Vlčková
  30.10.23 6:45

7. Kolo národní ligy zavedlo A-tým do Hranic, kde se utkali s tamějším týmem FBC Hranice. Zápas byl tentokrát netradičně v neděli od 16. hodin.

Už první minuta přinesla zajímavé události. A-tým si stihl připsat první šanci a domácí Hranice získali možnost trestného střílení, které naštěstí pro nás, neproměnili. Skóre zápasu otevíral Jakub Češek, který překazil šanci domácích a z protiútoku nás poslal do vedení. Soupeř následně vyrovnával na 1:1. Až do konce první třetiny jsme pak jasně dominovali my. Měli jsme spoustu šancí, které se ze začátku soupeři dařilo blokovat, ale poté jsme jim dvěma pěknými kombinacemi utekli na rozdíl dvou branek. První se trefoval Oborák a po něm Firda. Do konce třetiny jsme se ale stihli trefit ještě jednou. Dvě minuty před koncem skóroval Flašar.

Druhou periodu jsme tak začínali s hezkým náskokem 1:4. Ten se nám ale nepovedl udržet příliš dlouho. V 21. minutě se po druhé prosazovali domácí. To jsme si nenechali líbit a náskok tří branek jsme si díky střele Chvastka vzali zpět. Tempo jsme opět udávali my a hráči Hranic měli co dělat, aby stíhali. Na 2:6 nás dostal Horák. Domácí se poté také rozstříleli, v obraně jsme ale byli důslední. Jednou se jim přece jen zadařilo a před koncem třetiny tak upravili skóre na 3:6.

Na začátku poslední třetiny se opět prosazoval Flašar. Minutu na to ale domácí potrestali naši nepřesnou přihrávku a také skórovali. Za stavu 4:7 jsme si dění opět vzali do vlastních rukou. Firda před domácím brankářem ukázal, že je zkušeným hráčem a navyšoval na 4:8. Následně se poprvé v tomto zápase prosazoval i Homola. Deset minut do konce závěrečné třetiny jsme tak vedli o pět branek 4:9 a už bylo celkem jasné, že utkání máme v kapse. V 51 minutě oba týmy vystřídaly brankáře. Za náš A-tým si poprvé zkusil zachytat Škuta. Hrance se snažily, jak jen mohly, a tak se poslední část odehrávala ve vysokém tempu. Skórovat se jim však podařilo už jenom jednou. Utkání tedy skončilo naší výhrou 5:9.

A-tým se stále drží na vítězné vlně. Nyní nás ale čeká série těžkých soupeřů, uvidíme tedy, jak si s nimi muži poradí a zdali si pohlídají první pozici v tabulce.

V sobotu se na petrovické sportovní hale uskutečnilo již 8. kolo národní ligy mužů, ve kterém proti A-týmu nastoupil tým z nedalekého Havířova Torpédo.  Hned od začátku bylo jasné, že to pro A-tým nebude lehký zápas, jelikož se Torpédo nachází hned v první čtyřce tabulky. Navíc také soupeř dorazil v plné síle a nám naopak chybělo pár silných hráčů.

Do první třetiny oba týmy nastoupily aktivně, hra byla velmi vyrovnaná a oba celky měly již v prvních minutách hned několik střeleckých šancí. Obrana na obou stranách ale nepolevovala a brankáři předvedli také hned několik pěkných zákroků. To se změnilo až v 10. minutě, kdy se hráč Torpéda Kraus dostal k odražené střele Peřky a podařilo se mu míček vystřelit za záda Kully. Další a poslední gól první třetiny padl záhy v 15 minutě, kdy byli domácí nuceni nastoupit do oslabení po špatném střídání Hanáka. Do konce třetiny měli hosté možnost ještě jedné přesilovky, kterou zavinil svým opakovaným faulováním Firda. Tentokrát ji ale naštěstí pro domácí nevyužili. Do první přestávky se tak šlo za stavu 0:2 pro Torpédo.

Do druhé třetiny jsme tedy nastoupili se ztrátou dvou branek. Vybojovali jsme buly a tvrdě se pustili do soupeře, který nás hned minutu od zahájení fauloval, a my tak mohli hrát přesilovou hru. Přesilovka ale nezačala podle našich představ. Soupeř snadno potrestal zbytečnou chybu v rozehrávce a navyšoval na 0:3. To nás ale probudilo, 10 sekund na to Oborák poprvé, v tomto utkání, skóroval. Další šanci jsme ale  promarnili, naopak se ji opět chytl soupeř a znovu navyšoval. Po pouhých třech minutách druhé periody se tak skóre změnilo na 1:4. Následující gól střílel Heiser, který po nahrávce Horáka snížil náskok Torpéda opět na dvě branky. Druhou polovinu třetiny ale jasně dominovali hosté. Rychle odskočili na 2:5, z trestného střílení posléze opět navyšovali a poslední gól stříleli z rychlého protiůtoku, se kterým se Kulla jen s těží mohl vypořádat.  A-týmu nezbývalo nic jiného, než vybrat si oddechový čas. 

Poslední perioda utkání začala za stavu 2:7, což pro nás nebylo vůbec dobré. Snížit náskok pěti gólů jsme se snažili tím, že jsme začali opět více kombinovat. To se nám ve 43. minutě podařilo a Morcinek svou střelou snížil náskok soupeře na 4 branky. Rychlá odpověď hostů nás ale opět poslala do 5-ti gólové ztráty. Ve 47. minutě zápasu skóroval Firda. Nešťastnou náhodou jsme si poté dali vlastní branku. Ke konci utkání jsme se rozstříleli. První Horák a následně Firda změnili skóre na 6:9. 15 sekund před koncem se Torpédo naposledy v tomto zápasu prosazovalo, konečný výsledek tak přinesl první zápas mužského A-týmu v této sezóně, ze kterého odcházíme bez bodu.

Těžký soupeř nás dokázal překonat a zavinil tak náš pád z vítězné vlny. Důležité je se ale zvednout a příští víkend se opět vrátit, tam kam paříme.