Shrnutí 1. a 2. kola Národní ligy můžu

   Vlčková
  18.09.22 9:07

Sezóna nám již začala, a tak se za poslední dva víkendy stihly odehrát již dva zápasy A-teamu. V sestavě máme letos hned několik nových jmen, ale zároveň s námi zůstalo i spoustu hráčů, které již dobře znáte ze sezón minulých. 

První utkání proti teamu FBC Hranice skončilo velmi úspěšně. Muži vkročili do úvodního zápasu sezóny sebevědomě, a otevírali tak skóre utkání. Poté však následovali hned dvě vyloučení na naší straně, což umožnilo soupeři dorovnat na 1:1. Vyrovnaný stav však netrval příliš dlouho, střely Szwedy a následně Michejdy nás posunuly do dvoubrankového vedení. V první části druhé třetiny jsme stále dominovali, podařilo se nám skórovat hned třikrát, na tabuli tak v 28. minutě utkání svítil stav 6:1. Soupeř se poté vzpamatoval a také začal dávat branky, po dvou povedených střelách se Hranicím podařilo stáhnout náš náskok pouze na tři góly. V závěru druhé periody ještě přišlo vyloučení našeho hráče, a tak jsme poslední třetinu zápasu začínali v oslabení. V první části třetí periody se nám nedařilo dotlačit míček za brankovou čáru. Po šesti minutách se ale trefoval Horák a zkompletoval tak svůj hattrick. Hosté na to odpovídali dvěma rychlými góly a za stavu 7:5 to vypadalo, že utkání možná ještě skončí dramaticky. To se ale naštěstí pro nás nestalo. Muži si pohlídali skóre a zápas zakončili krásnými třemi brankami. Výsledek 10:5 nám přinesl první 3 body do tabulky. 

Druhé utkání už bohužel nedopadlo podle našich představ a to zejména proto, že A-teamu chybělo na soupisce hned několik důležitých hráčů. Hned po úvodní buly utkání přišlo vyloučení Horáka, a my tak zahajovali zápas v oslabení, které jsme úspěšně ubránili a chopili se míčku. Až do 8. minuty zápasu jsme byli aktivnějším teamem, pak domácí začali dominovat. První gól si připsal hráč Pelhřimova Petr Zajíček. Rozhodčí byli v tomto utkání nekompromisní, vyloučení bylo na obou stranách požehnaně. Druhé oslabení zápasu se nám bohužel ubránit nepodařilo, soupeř se tak posunul do dvoubrankového vedení. Druhou třetinu jsme začínali opět v oslabení. Poté se nám naskytla možnost také si zahrát přesilovou hru, kterou jsme ale nevyužili. Naopak se opět prosazoval soupeř a v polovině utkání jsme ztráceli už o tři branky. Ve 29. minutě jsme dokonce mohli vidět hru 4:4, jelikož padlo vyloučení na obou stranách. V závěru třetiny jsme ožili a dostali se konečně na míček. První se trefoval Firda a následně Horák, a tak jsme na začátku třetí periody ztráceli pouze o jednu branku. Szweda po 5. minutách poslední třetiny srovnával a zápas se začal přiostřovat. Oba celky tlačili na bránu, hrálo se ze strany na stranu. Zlomový bod přišel poté, co jsme dostali již šesté vyloučení tohoto utkání. Pelhřimov využíval přesilovky a my jsme opět ztráceli o 1 branku. Ani hra v šesti nám nepomohla, soupeři se dokonce podařilo svůj náskok ještě navýšit a zápas končil výhrou domácího teamu 5:3. Z Pelhřimova jsme si tedy bohužel tři body neodvezli.